Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita al Zoo de Barcelona

Text: Zoo de Barcelona

Versió per imprimir Enviar a un amic
Una mica d'història:
El Parc Zoològic de Barcelona va obrir per primer cop les seves portes el dia de la Mercè, patrona de Barcelona, en l'any 1892.
La colecció d'animals que es van exhibir procedia de la colecció privada que Lluís Martí i Codolar tenia en la seva finca d'Horta, anomenada Granja Vella, i que va oferir a l'Ajuntament de Barcelona, presidit aleshores pel alcalde Manuel Porcar, qui aprovà la adquisició dels animals i la seva instalació en el recinte de propietat pública que habia quedat lliure després de la Exposició Universal de 1888 en el Parc de la Ciutadella.


Els grans mamifers són un gran atractiuLa concepció d'un Parc Zoològic ha anat evolucionant amb els temps, en un procès en que la dignificació de les condicions de vida dels animals ha arrivat a convertir-se en el primer dels objectius.

El zoològic de Barcelona és un magnífic jardí de més de 100 anys que ocupa unes 13 hectàrees del recinte de la Ciutadella i que conté una colecció d'animals formada per més de 400 espècies diferents de tot el món, amb uns 7.500 exemplars, entre els que destaquen: la àmplia colecció de primates, tots ells en perill d'extinció, de la que Floquet de Neu (Gorilla gorilla gorilla) era la principal atracció.


Dofins vistos des de l'acuari


La colecció de titís, les mones més petites del món, i la galeria de petits primates, on se troben el mangabei gris i el de collar (Cercocebus sp), dels quals el nostre zoològic controla la reproducció en cautivitat, el grup de dofins molars (Tursiops truncatus), que des de fa uns quants anys es reprodueixen de manera continuada i que realitzen diariament espectaculars actuacions, el llop ibèric (Canis Lupus signatus), espécie molt amenaçada del nostre pais, i de la qual reproducció en captivitat és responsable de coordinar el Zoo en tota Europa.


Els primates sempre espectaculars tot i sense Floquet de Neu


La colònia de garces reials (Ardea cinerea), que hi viuen al Zoo en plena llibertat i que s'ha convertit en la colònia reproductora més important de Catalunya.
La ocellera de Doñana, on es reprodueixen les espècies més importants de la fauna autòctona per ajudar a repoblar els parcs naturals de Catalunya.

Al Aviari hi ha una representativa colecció de lloros d'arreu del mon i diferents ocells decomissats de entre els que destaquem els coloms de Nicobar (Caloenas nicobarica) i les Goures (Goure cristata y G.victoria), totes espècies molt amenaçades i que resten sota la tutel.la del Parc Zoològic procedents de comissos fins que els organismes responsables decideixin el seu destí definitiu.


Les aus de l'ocellera són molt variades


Al Terrari trobem una variada representació d'amfibis i rèptils del món, amb més de 100 espècies i de 500 exemplars, i que pot ésser considerada una de les millors d'Europa.

En el Zoo Infantil destaquen, entre molts altres animals domèstics i de granja, el porc ibéric, la gallina del prat i el guarà o ruc català, la raça autòctona d'aquests, antigament, útils animals, que és un dels més grans del mon i que ha estat a punt d'extinguir-se.

    Hotels i Hostals Hotel Miramar

SERVEIS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Cases rurals CASES RURALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
BARCELONA
Barcelona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.