Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Recorregut pel Barri Vell de Banyoles

Text: Consell Comarcal Pla de l'Estany

Versió per imprimir Enviar a un amic
Plaça Major (1)

Té una forma molt regular i està adornada de plataners i voltada per 40 grans arcades -les voltes. Sorgeix a partir del creixement de la vila, segona meitat del s. XIII i començaments del XIV. Avui la plaça és una barreja prou harmoniosa d'estils i tendències arquitectòniques, però encara podem veure la configuració inicial dels seus edificis a través de cal Moliner (núm. 38) que conserva l'estructura original del s XIIII i XIV .A prop, a la plaça dels Estudis, es pot visitar el Museu Darder d'Història Natural.


La Llotja del Tint (2)

Es tracta d'un edifici fabril del s XV. És, doncs, un dels pocs edificis del país d'aquestes característiques i d'origen medieval que han conservat la seva estuctura. La seva finalitat era el tint de teixits de llana. A Banyoles, llavors, tenia molt de pes tot el que estava relacionat amb la fabricació de teixits i pells, i exportava a l'exterior els seus productes. L'edifici del Tint aprofitava l'aigua del Rec Major que discorre al seu interior.


Monestir de Sant EsteveLa Muralla (3)

Des del carrer de la Pia Almoina podem descobrir l'últim tram de muralla que resta de l'antic recinte emmurallat de la ciutat. Si bé cal dir que, en moltes ocasions, la muralla no era més que els desnivells del carrer, les cases o els elements fortificats d'alguns edificis (com el cas del Monestir). El recinte va perdurar fins al s XVIII. Avui sobre l'últim tram, hi resten dues glorietes d'estil gòtic molt tardà.


Pia Almoina (4)

Edifici civil dels s XIII-XIV fou la seu de la casa de la vila des dels inicis del s XIV fins al 1928. Actualment acull el Museu Arqueològic Comarcal, l'Arxiu Històric Comarcal i el Centre d'Estudis Comarcals. Destaca el seu pati i la seva galeria, tots dos de caràcter gòtic.


Plaça del Teatre (5)

Coneguda abans per plaça de la Vila Vella, fou el centre del primer nucli urbà medieval. També fou seu del mercat. Entre els edificis més singulars destaca el situat al núm. 11 i que era l'antiga carnisseria que arrendaven els abats del Monestir.


Monestir de Sant Esteve (6)

És l'origen de la ciutat, fundat el 812 per l'Abat Bonito. Si bé va ser fundat en aquesta data, l'edifici va patir posteriorment múltiples destruccions. Així el més antic que es conserva és la porta de gòtic tardà (s XVI) i uns paraments encara un xic més antics. Al seu interior podem admirar, a l'altar major, l'imponent retaule de Nostra Senyora de l'Escala (s XV). També és remarcable el claustre construït el s XVIII, que pertany a l'estil neoclàssic.


Carrer Nou (7)

Aquest carrer està ple d'edificis de notable interès i força ben conservats. Malgrat el seu nom, el carrer es troba documentat l'any 1279. El més curiós d'aquest carrer és veure com algunes de les seves cases tenen una mena de panxa.


Absis de l'església de Santa MariaEsglésia de Santa Maria dels Turers (8)

Aquest temple fou construït entre el s XIII i XIV. Es va aixecar d'una sola nau i cal destacar-ne la bellesa dels seus vitralls. L'edifici és un dels primers exemples del gòtic català.


Porta dels Turers (9)

Segons sembla en aquest punt hi havia emplaçada la porta d'entrada de la muralla. La Porta dels Turers ens condueix a la Plaça dels Turers, símbol de la vila nova que començà a créixer fora muralla i que durant molt de temps serví com a lloc d'aturada de carruatges i diligències.

   Veure el mapa del recorregut pel Barri Vell de Banyoles »


    Cases rurals Can Soler
    Cases rurals Cal Ferrer
    Cases rurals Cal Masover
    Cases rurals Cal Moliner
    Cases rurals Cal Sastre
    Cases rurals La Canova
    Cases rurals Cal Rajoler

SERVEIS
Albergs i Refugis ALBERGS I REFUGIS
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.