Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a la Catedral de Girona

Versió per imprimir Enviar a un amic
Començada al 1312 per un mestre anomenat Enric, que al 1321 deixaria el seu lloc a Jacques Farrau. La catedral de Santa Maria de Girona és un interessant temple gòtic de planta rectangular estilitzada i compacta, nau única, capelles laterals trapezoïdals i girola en la capçalera.

Es tracta d'un dels majors espais abovedats en pedra, coberts per quatre voltes cuatripartites senzilles de 23 metres de llum estructural i 34 metres d'alçada en la clau.


Entrada lateral de la catedral


L'alçat interior dels trams, amb grans buits i un trifori molt esplaiat, està dominat per l'obertura d'esvelts ventanals i recorregut per la fosca faixa horitzontal del trifori.

Al tester oriental de la nau s'obren els tres arcs de la capçalera, que descobreixen la secció de l'església primitiva. Sobre ells, tres senzilles rosasses (major el central) il·luminen la nau, deixant en penombra l'altar major i la girola.


Façana principal


Mereix destacar-se així mateix el claustre, començat a principis del segle XII, de planta trapezoïdal forçada per les condicions del solar. És interessant per la seva estructura de dobles columnes que suporten gruixudes arqueries, sobre les quals descansen les voltes de canó o de cambra de canó.

A intervals, l’arqueria es reforça, completant les columnes amb matxons coronats per un trifori corregut, com si es tractés d'un capitell.

    Cases rurals Cal Rajoler

SERVEIS
Albergs i Refugis ALBERGS I REFUGIS
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.