Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a l'Estany de Banyoles

Versió per imprimir Enviar a un amic
L'Estany de Banyoles representa un paratge natural on a més de contemplar un entorn paisatgístic extraordinari, podem gaudir d'activitats aquàtiques com ara passeigs en barca, pesca (sense mort), etc.

Aquest llac, un dels llacs més grans de la península Ibèrica, va ser la seu de rem durant els Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Els passeigs pels voltants del llac (a peu o amb bicicleta) també ens permeten gaudir de la companyia de multitud d'espècies d'aus, espectacular vegetació, i la visita d'interessants legats monumentals com l'església de Santa Maria de Porqueres i el barri vell de Banyoles.

Els voltants de l'Estany estan esquitxats de multitud de manifestacions d'interès: escultures, les pesqueres o edificacions instal·lades a flor d'aigua dins l'Estany d'estils variats, etc.

L'Estany és l'origen i el principal signe d'identitat de la ciutat de Banyoles. El llac i la seva conca lacustre estan considerats com el conjunt càrstic més extens de la península ibèrica i un sistema mediambiental d'alt valor. En el 2003 va ser inclòs en la Llista Ramsar de Zonas Humidas de Importància Internacional.


Voltants de l'Estany de BanyolesFormació de l’Estany i la Conca Lacustre

L’Estany de Banyoles és d’origen tectònic i càrstic i es formà en època quaternària (fa 250.000 anys). Els moviments tectònics produïts amb la formació dels Pirineus donaren lloc a la falla de l’Empordà que coincideix amb l’eix major de la zona de Banyoles. A través d’un seguit de fenòmens càrstics posteriors en aquesta zona (erosions pluvials i fluvials que donen lloc a enfonsaments) es formà la zona lacustre.

El primer Estany de Banyoles tenia una extensió molt superior a l’actual, inundant tota la seva zona de ponent entre sis i vuit metres per sobre el nivell actual.


L’origen de les aigües

Molts autors creien que l’origen de les aigües de l’Estany estava relacionat amb pèrdues dels rius Ter i Fluvià. Els estudis de la segona meitat del s. XX, però, demostraren que l’Estany és alimentat de manera subterrània pels aqüífers provinents del nord i l’oest, a la zona de l’Alta Garrotxa (des de Sadernes a Oix) on es filtren i corren a través d’una suposada xarxa subterrània de canals, coneguda com aqüífer confinat.

L’aigua surt a l’exterior a tres nivells diferents i subterranis, formant la coneguda Conca Lacustre: pel Pla d’Espolla-Usall, pels estanyols de Sant Miquel de Campmajor i a l’Estany i estanyols de Banyoles-Porqueres. L’Estany de Banyoles, però, també rep aigua superficial, a través de les rieres naturals d’entrada de les Estunes, Vilà o de les Deus, Marquès, Tanyers, Castellana, Can Morgat i Lió, tot i que només suposen el 10% de les aportacions totals d’aigua a l’Estany.
  • Perímetre: 6.650 m.
  • Superfície: 1,18 Km2
  • Longitud màxima: 2.150 m.
  • Profunditat màxima: 130 m.
  • Profunditat mitja: 14,4 m
  • Volum: 16,12 Hm3


Font de la Filadora


   Veure el mapa del recorregut per l'Estany »


    Cases rurals CAN CAMPOLIER
    Cases rurals Mas Vidal
    Cases rurals Mas Ros
    Cases rurals Cal Ferrer
    Cases rurals Cal Masover
    Cases rurals Cal Moliner
    Cases rurals Cal Sastre
    Cases rurals La Canova
    Cases rurals Cal Rajoler
    Cases rurals Can Soler

SERVEIS
Albergs i Refugis ALBERGS I REFUGIS
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.