Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU: Ruta de l'estany de la Gola i els Tres Estanys.

Text: www.es.wikiloc.com / www.20.gencat.cat

Versió per imprimir Enviar a un amic
PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU: Ruta de l'estany de la Gola i els Tres Estanys.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu, és el tretzè parc natural de Catalunya, i també el més extens; la seva superfície representa més d’un terç de la superfície global de tots els parcs naturals catalans junts. El Parc està situat al bell mig del Pirineu, entre la Val d’Aran i el Principat d’Andorra, i recull les aigües de tota la conca alta del riu de la Noguera Pallaresa i de part de la del Segre.


Amb 69.850 ha, el Parc s’estén per 15 municipis pirinencs que pertanyen a les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Geogràficament, l’àrea protegida recorda vagament la figura d’una lluna creixent molt irregular, amb el vèrtex meridional situat al santuari de la Mare de Déu d’Arboló (prop de Gerri de la Sal, al municipi del Baix Pallars) i el vèrtex septentrional al port de la Bonaigua, i amb la cara oriental conformada per la Pica d’Estats, la frontera amb Andorra i la vall de Santa Magdalena.La varietat biològica és un dels elements essencials d’aquestes contrades, tant pel que fa a la vegetació com a la fauna. Els extensos boscos de la zona -pinedes de pi negre i pi roig, avetoses, rouredes, bedollars, freixenedes- constitueixen l’hàbitat d’un gran nombre d’espècies animals,i són alhora un patrimoni verd que impacta els visitants o els excursionistes. El Parc comprèn també ecosistemes fluvials (rius) protegits de gran importància, un fet que de moment és únic a Catalunya.

Tanmateix, els paisatges que albirem són també fruit de segles d’humanització i, per tant, d’explotació dels recursos naturals. Avui en dia,la mineria del ferro (la farga catalana) i la d’altres metalls han perdut llur importància, però la ramaderia i, en menor mesura, l’ explotació forestal encara conserven un pes específic. Testimonis d’aquesta acció produïda per l’ésser humà són construccions com bordes, cabanes, pletes, etc., i també prats i pastures, que configuren un paisatge en mosaic.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha nascut amb una doble vocació: d’una banda, pretén conservar i transmetre als nostres descendents els valors d’aquesta zona privilegiada (un patrimoni natural i cultural privilegiat, un paisatge prodigiós) i,de l’altra, pretén afavorir el desenvolupament sostenible del territori.


Podem trobar moltes Rutes per fer dins el Parc Natural, entre elles cal destacar:


LA RUTA DE L'ESTANY DE LA GOLA I ELS TRES ESTANYS.

Aquesta ruta es compon d'un doble circuit i un tram en comú. La ruta comença a Cerbi per una pista forestal fins una cascada on s'agafa el sender que fent ziga-zagues ens porta al llac de la Gola el qual podem rodejar per l'esquerra, que és per on ho fa la majoría de gent.


Al fons i direcció SE i per un camí no gaire marcat s'han de fer un parell de collades fins que arribem als Tres Estanys, al final d'ells i per un portell estret hem de flanquejar a mà dreta fins al llac de la Gola, en aquest punt tenim un refugi recent inaugurat on es pot pectornar, també als Tres Estanys hi ha una cabada de pastor.

Des de l'Estany de la Gola i ja de retorn baixarem pel sender que haviem pujat i tornem agafar la pista fins al pontet de l'Ermita de St. Beado, en aquest camí i en uns pasos un xic complicats però no gaire perillosos n'han ficat unes cadenes per agafar-se i que són d'agrair. Des de l'Ermita surt un camí el qual travessa un pontet de troncs i que per la dreta del riu arriba a Cerbi.    Cases rurals Cal Serni
    Hotels i Hostals Els Avets
    Cases rurals Casa Colom
    Cases rurals Les Flors

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Hotels i Hostals HOTELS I HOSTALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
ALT PIRINEU I ARAN
Alt Pirineu i Aran

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.