Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Ruta pel Parc Natural del Delta de l'Ebre

Versió per imprimir Enviar a un amic
El Delta de l'Ebre, amb 320 km2, és la segona zona humida més important del mediterrani occidental després de la Camarga (Parc Regional Francès), i el segon hàbitat aquàtic més important d'Espanya, després del Parc Nacional de Doñana.

Dintre del parc podem distingir nou zones de llacunes, podent contemplar en cadascuna diverses espècies d'aus. El Delta és un àrea nidificant per a 95 espècies, així com zona d'hivernada o de repòs durant els períodes migratoris. Aquí es citen gairebé 325 espècies de les 600 existents a Europa. El Delta és un espai transformat per l'home, i un 75% de la seva superfície està ocupada per cultius, fonamentalment arrossars. Les aus que podem veure són : ànecs, ardeides, gavines, limicoles, cormorans, flamencs, etc.

Conviuen multitud d'hàbitats poc freqüents entre si com són les grans llacunes d'aigua salobre (la Tancada) (1), o més dolces (l'Encanyissada) (2), combinades amb quilòmetres de platges amb camps de dunes (Punta del Fangar) (3). Així mateix, s'integren en el delta surgencies d'aigua dolça, badies succintes (el Fangar -4- o Els Alfacs -5-), i boscos de ribera i illes fluvials que, juntament amb els arrossars i salines, constitueixen tot un paisatge únic de gran riquesa natural.


Vista de La Tancada


Totes aquestes zones estan properes i unides. En tots aquests llocs hi ha miradors per a observar les aus, i fins i tot algun observatori que ens permet veure-les sense molestar.

El visitant també pot triar entre la pràctica de la pesca, que es concentra en rogers, lluços, galeres, llagostins, sípies i polps (on es pesca d'octubre a febrer segons mandat de la Cofradia de Sant Pere), o apropar-se als criaders de musclos en el port dels Alfacs (5) o en la badia del Fangar (4).

Altra zona interessant de visita és l’illa de Buda (6), a la qual s'arriba per la carretera que des del poble de Deltebre (7) duu a la urbanització Riumar (8), i després cap al far (9), on acaba la carretera, està en la desembocadura de l'Ebre, i és altra possibilitat per a veure la llacuna i les aus, podent recórrer un camí senyalitzat, bé caminant o bé amb bici.

Destaca també la platja verge dels Eucaliptus (10), on es pot apreciar el fenomen òptic dels miratges i observar diverses espècies d'aus pròpies del lloc. També són interessants en els paratges de surgencias d'aigua dolça, les diverses espècies de plantes com els nenúfars, les canyes i els macròfits.


Casa típica del Delta de l’Ebre


També mereixen interès les Salines de la Trinitat (11), la Bassa de l'Estella (12) i el transbordador que ens permet travessar amb el vehicle d'un costat a altre del riu Ebre a Sant Jaume d'Enveja (13).

Dintre del mateix Parc Natural es troba l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l'Ebre (14), que va ser inaugurat a l'octubre de 1989 i està dividit en distintes parts temàtiques.

Les poblacions que apareixen al Delta, a més de pintoresques, guarden també interessants manifestacions medievals com les torres de Camarles i de la Granadella (15), i la de Sant Joan en el Poblenou del Delta (16).

A més s'ofereixen un sens fi d'activitats naturals i aquàtiques, així com cursos de gran interès naturalista, de fauna i fotografia, passejades amb bicicleta, travessies pel riu, etc.

Veure el mapa del recorregut pel Parc Natural del Delta »


    Hotels i Hostals Hotel Diego
    Cases rurals Lo Segador
    Hotels i Hostals Delta Hotel
    Càmpings Ampolla Platja

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Càmpings CÀMPINGS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
TERRES DE L'EBRE
Terres de l'Ebre

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.