Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Vall d'Aran - Estanys Colomers

Text: www.wikipedia.org

Versió per imprimir Enviar a un amic
La Val d'Aran (en aranès) o Aran és un país occità situat administrativament a l'extrem nord-occidental de Catalunya i culturalment a l'extrem sud d'Occitània (Gascunya). És una vall pirinenca constituïda com a comarca, amb capital a Viella, amb un govern autònom (Consell General d'Aran) en virtut de la Llei 16/1990 sobre el règim especial de la Vall d'Aran.

La llengua pròpia d'aquesta comarca és l'aranès, varietat gascona de l'occità, i en són oficials també el català i el castellà.Celebra la seva festa nacional el 17 de juny.


ESTANYS DE COLOMERS

Els Estanys de Colomèrs són un conjunt de 38 estanys ubicats dins i al voltant del Circ de Colomèrs, una visita obligada a la Vall d'Aran.El circ el formen un conjunt de cims força abruptes disposats en forma de cercle, d'entre els quals cal destacar la Creu de Colomèrs, el gran Tuc de Colomèrs i el Tuc de Ratera. Els canals amb fort pendent i les seves parets verticals li confereixen un aire espectacular. Es pot gaudir d'una esplèndida panoràmica des de qualsevol dels seus cims i, als nostres peus, hi trobarem el conjunt de llacs coneguts com els Estanys de Colomèrs. Hi ha uns 38 estanys que donen una nota de color al preciós paisatge que queda als nostres peus.

Hi ha una ruta de senderisme anomenada Circuit dels estanys del circ de Colomèrs, amb un temps de recorregut de 3 hores i amb un desnivell de 600 metres.

Comença sortint del refugi de Colomèrs, allà teniu un itinerari circular d'allò més recomanable que permet visitar un munt d'estanys de mides i formes ben diferents: l'estany Mort, el llac dels Cabidornats, el Lac deth Port des Colomers, els lacs Obago, Redon i Long i el Lac Major de Colomers, al costat mateix del refugi, són alguns dels llacs que trobareu al llarg del camí. Cadascun amb la seva pròpia personalitat, us serà difícil saber quin és el més bonic.ANETO

El pic d'Aneto és el més alt dels Pirineus i de l'Aragó. La seva altitud és de 3.403,5 metres. Al seu cim es va instal·lar una creu de ferro de bona mida i una imatge de la Verge del Pilar, patrona d'Aragó.

És considerat per alguns el punt més alt dels Països Catalans, encara que segons l'avantprojecte de la Llei de llengües d'Aragó el patuès, dialecte que es parla a Benasc, es considera una forma de l'aragonès i no del català.

Està situat a l'extrem nord del massís de la Maladeta i és format, com tot el massís, de granit normal. Als seus vessants s'hi troben glaceres permanents. La més important és a la cara nord i té unes 100 hectàrees d'extensió. Administrativament pertany al terme municipal de Benasc (Ribagorça).Les seves geleres i glaceres desguassen a la vall de Barrancs, a la de Vallhiverna; ambdues orogràficament haurien de tributar al riu Éssera, i a la vall de Salenques, tributària de la Noguera Ribagorçana. Malgrat tot, les aigües de la Vall de Barrancs s'escolen pel Forau d'Aigualluts, sorgint al vessant nord dels Pirineus, al lloc anomenat Uelhs deth Joeu (o Güells del Jueu), a l'Artiga de Lin (Vall d'Aran), d'on baixa fins a la Garona.

La glacera, que cobria 79.6 hectàrees el 2005, està disminuint ràpidament a causa de la pujada de les temperatures a l'estiu i de la disminució de les precipitacions hivernals durant tot el segle XX. El 1981 cobria 106.7 hectàrees, i al segle XIX més de 200. (Boletín Glaciológico Aragonés, 2004).


    Hotels i Hostals Els Avets
    Hotels i Hostals Es Neres
    Hotels i Hostals Hotel Anglada

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
ALT PIRINEU I ARAN
Alt Pirineu i Aran

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.