Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Ruta de les Valls d'Aneu

Text: Ajuntament de Alt Àneu

Versió per imprimir Enviar a un amic
Situades a la capçalera alta de la Noguera Pallaresa, en la zona més septentrional del Pallars Sobirà, i limitant al nord amb el departament francès de l’Ariège, a l'oest amb la Vall d’Aran, connectada des de 1922 per la carretera del Port de la Bonaigua, i la Vall de Boí, a l'est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí, les Valls’d Àneu són una subcomarca ben delimitada, amb una personalitat històrica pròpia, com ho testimonien el “Llibre de Privilegis i Ordinacions”, del s.XIII-XV, o el “Capbreu dels’Valls d Àneu” de 1669.

 
Paisatge a prop del pantà de la Torrasa Campanar a Esterri d’Àneu


Des del punt de vista geogràfic, la seva ubicació en ple Pirineus axial ha configurat el territori com un veritable paradís natural on s'alternen frondoses valls modelats per l'acció de rius i barrancs, boscos de coníferes, prats alpins i alts cims envoltats de llacs d'origen glacial. L'orientació del relleu i les considerables diferències d'alçada donen a la zona una diversitat climàtica caracteritzada per un clima de tipus mediterrani en el fons de les valls i un alpí en les zones més altes. En línies generals, es donen estius suaus i hiverns secs i freds, amb primaveres i tardors de curta durada.

Administrativament, el territori s'estructura en quatre municipis, Alt Àneu, Espot, Esterri’d Àneu i la Guingueta d Àneu, que aglutinen 24 pobles (alguns d'ells de procedència antiguíssima, citats ja a l'acta de dedicació de la catedral d'Urgell), sobre una superfície de més de 400 Km2 i una població que ronda els 1.600 habitants.


Refugi al Port de la Bonaigua camí de Vielha


Des del punt de vista turístic les Valls’d Àneu oferixen al visitant un ventall de possibilitats gairebé inesgotables: des d'esports d'aventura i d'hivern, passant per l'excursionisme o els simples passejos en el marc del Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici i voltants, fins a les rutes del romànic, l’Ecomuseu o la gastronomia autòctona, en un marc incomparable on els pobles encara mantenen l'encant d'una tradició mil·lenària, agrícola i ramadera, forjada amb pedra, fusta i llosa sense haver renunciat al progrés i la tecnologia.

    Hotels i Hostals Els Avets
    Cases rurals Casa Colom

SERVEIS
Apartaments APARTAMENTS
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
ALT PIRINEU I ARAN
Alt Pirineu i Aran

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.