Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El nucli històric de Talarn

Version pour imprimer Envoyer à un ami
La població de Talarn, pertany a la comarca del Pallars Jussà, ocupa la conca mitjana de la Noguera Pallaresa, a cavall entre els alts cims dels Pirineus i la Serra del Montsec. Al sud limita amb la Catalunya central i la comarca de la Noguera.

El municipi de Talarn s'estén majoritàriament a la dreta de la Noguera Pallaresa, envoltant a la població de Tremp, la qual es creu que es va originar en un territori inicialment integrat a Talarn.

Els carrers conserven l'aspecte del segle XVII, el moment més esplèndid de la Vila, amb algunes cases nobles, entre les quals destaca la del baró d’Eroles. La plaça major és porticada en la part est i nord. Hi ha restes de les muralles. L'església parroquial de Sant Martí ocupa el centre del nucli; és d'origen romànic i documentada al 1097. No obstant això tal com la vam trobar avui dia correspon a la reconstrucció de 1639.

 
Torre-campanar de l’església Monument al Baró d’Eroles


Conserva un magnífic òrgan barroc. Va ser construït l'any 1748 i s'ha conservat intacte fins a avui, excepte la trompeteria exterior, característica de l'òrgan barroc i ibèric, que va ser reconstruïda pel organista, Gerhard Grenzing, a partir de les poques mostres conservades, quan va restaurar completament l'òrgan l'any 1975. És un òrgan d'un sol teclat de 45 trencades, amb vuitena curta i vuit contres (de DO a SI)

La baranda del petit cor va ser construïda per José Casasses, de Talarn. En el centre d'aquesta baranda figurava, inicialment la pintura de Santa Ana, com homenatge a la Corregidora; però, greument deteriorada en l'any 1936, va ser reemplaçada per la de Santa Cecilia. A costat i costat de la figura de la Santa es troba l'escut d'armes de la Corregidora.


Font a la plaça


Actualment, durant l'època d'estiu, es celebren concerts d'òrgan sota el Patrocini de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb l'actuació de prestigiosos arestes de tot del món. La Font de Caps, als afores, rega els horts de la població.

De l'any 1911 a l'any 1916 es va construir l'embassament de Sant Antoni i la central hidroeléctrica de Talarn. El nom de l'embassament li ve donat perquè en la zona que les aigües van banyar estava la capella de Sant Antoni de Susterris. La presa de retenció d'aigua va ser la més gran d'Europa i quarta del món.

El topònim de Talarn deriva de Talarno, fortalesa cèltica erigida al segle VII abans de Crist. La Vila es forma damunt d'una lloma, a resguard de l'antic castell, que ocupava la part més elevada i al voltant de la qual va crèixer un petit poble que, amb el temps, resultaria un dels centres de població més importants de la comarca. El lloc es cita ja al 1060 .


    La personnalité:
    Joaquim d'Ibañez-Cuevas i de Valonga. Baró d'Eroles  
 
     Gites ruraux Mas Ampurdanés

SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
FÊTES ET FOIRES
DE LA RÉGION 2020

  Mois:


COMMUNES
DE LA RÉGION

VIGUERIE DE
LLEIDA
Lleida

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.