Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a la colegiata de Sant Pere d’Ager

Texte: Generalitat de Catalunya

Version pour imprimer Envoyer à un ami
La Vila d'Àger que va ser centre del vescomtat del mateix nom, està situada en una àmplia vall al peu del massís del Montsec, que constituïx un paratge natural de gran valor ecològic. Situada a la part alta d'un pujol, destaca l'antiga col·legiata de Sant Pere, construïda per encàrrec d'Arnau Mir de Tost dintre del recinte del castell.

La Col·legiata d'Àger va ser fundada per Arnau Mir de Tost després de la conquesta de la vila en 1034. El noble català va apostar per conjuminar poder polític i religiós creant així una canònica que des dels seus orígens va passar a dependre directament de la Santa Seu.

Vista parcial de la torre de l'església El Montsec a través d'una de les finestres


La Col·legiata d'Àger contava amb una comunitat de 12 canonges i estava contigua a la residència d'Arnau Mir de Tost. El monument es va construir en dues fases. En la primera es va aixecar la planta basilical de naus separades, un projecte que va quedar inacabat i al que durant la segona meitat del segle XII es va superposar la planta basilical romànica. Amb tres naus i voltes de canó amb arcs torals, aquesta planta havia d'havia de sostenir dos campanars, encara que finalment es va quedar en un sol.

La torre, la construcció de la qual va finalitzar en el segle XII, va quedar integrada en el caràcter defensiu de tot el conjunt monumental, ja que així ho feia aconsellable la situació al trobar-se Àger en la zona de frontera amb la Catalunya musulmana.

Interior de la nau principal Antic claustre i deambulatori


Els elements escultòrics de la Col·legiata de Sant Pere d'Àger, del mateix estil que els de la Catedral de Barcelona, i les pintures romàniques, obra del Mestre de Pedret, converteixen aquest edifici en una de les manifestacions més importants de l'art medieval. De l'edifici també destaca la Galilea, un pòrtic als peus de l'església que servia com cementiri dels vescomtes d'Àger i dels abats.


    Hôtels et Pensions Hostal Doll

SERVICES
ITINÉRAIRES TOURISTIQUES
FÊTES ET FOIRES
DE LA RÉGION 2020

  Mois:


COMMUNES
DE LA RÉGION

VIGUERIE DE
LLEIDA
Lleida

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.