Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
tourism barcelona tourism girona tourism lleida tourism camp de tarragona tourism catalunya central tourism terres del ebre tourism alt pirineu i aran tourism andorra tourism catalunya nord tourism la franja tourism balearic islands
  
Search:    
CATALONIA
THE VEGUERIES HISTORY OF CATALONIA CATALONIAN ART GEOGRAPHY AND MAPS GASTRONOMY FESTIVITIES AND FOLKLORE
SERVICES
HOTELS AND HOSTELS APARTMENTS COUNTRY HOUSES CAMPING RESTAURANTS HOSTAL LODGES & REFUGES SUMMER HOUSES ADVENTURE SPORTS SPA & RESORT WINE WAREHOUSES
TOURISM
FREE MINI-GUIDES VISITS ROUTES REPORTS PANORAMAS 360º VIDEOS ROUTE FINDER
MONOGRAPHS
MEDIEVAL BRIDGES CASTLES IN CATALONIA MYCOLOGY IN CATALONIA DISTINGUISHED BIOGRAPHIES ARTICLES
USEFUL TOOLS
NEWS THE WEATHER
TERRITORIES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Vía verde en el Ebro

Text: www.wikipedia.org / www.ebrenavegable.cat

Printer-friendly version Send to a friend
La via verda és una ruta turística que transcorre per l’antiga via fèrria de la Val de Zafan on, atès l’interès del govern de l’Aragó de tenir port de mar per explotar els seus productes, van construir un traçat de tren en què estava projectada la unió del municipi de la Puebla de Híjar amb Tortosa.

Les obres es varen començar el 1882, però a causa de diversos problemes, no fou fins l’any 1942 quan es va poder inaugurar. La via va estar en servei durant 31 anys i es va tancar definitivament el 17 de setembre de 1973. Aquesta obra no es va concloure mai, fet que la va condemnar al desús.Avui dia, aquesta via ha estat reformada,restaurada i asfaltada. Es un itinerari perfecte per fer-ho amb bicicleta, i per gaudir d'un dia amb la familia, ja que podreu admirar uns paratges meravellosos i únics (la muntanya de Santa Bàrbara, el Santuari de la Foncalda, el riu Ebre...) i a més sense cansar-vos gaire perquè en tot el recorregut el desnivell és descendent.

Un antic i complex traçat del ferrocarril supera l'agrest congost del riu Canaleta i ens apropa a l'aïllat Santuari de la Fontcalda on podrem gaudir d'un refrescant bany i de les tèbies aigües termals de la seva font natural.VIA VERDA A TERRA ALTA

La Via Verda de la Terra Alta, posa a l'abast dels practicants de l'excursionisme, el ciclisme i l'equitació, un itinerari ple de llocs meravellosos i d'espais gairebé verges, on la tranquilitat i el silenci són les notes dominants.

Aquesta ruta transcorre creuant la serra de Pàndols fins arribar al riu Ebre. El tram recuperat que passa per la comarca és de 23,6 km, part des del pont del riu Algars i travessa els termes municipals d'Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Comte i el Pinell de Brai.En conjunt es poden admirar una gran diversitat de paisatges en els quals es combinen els ambients rurals amb predomini de cultius de secà alternats amb zones boscoses, amb altres de relleus muntanyosos on predominen formes abruptes amb parets escarpades, plegaments espectaculars i passos estrets a la zona del riu Canaletes.

Durant la ruta trobarem indicadors per visitar els pobles i punts d'interès destacats com les Olles o el balneari de la Fontcalda. Un dels al.licients de la Via Verda són els espectaculars ponts i túnels (amb un total d'uns 40) que trobarem, els més llargs il.luminats.Horta és un punt de partida i d'arribada ideal per fer aquesta ruta.
    Adventure Sports MontSport
    Adventure Sports Beniemocions
    Camping Ampolla Platja

SERVICES
Apartments APARTMENTS
Camping CAMPING
Adventure Sports ADVENTURE SPORTS
Hotels and Hostels HOTELS AND HOSTELS
TOURIST ROUTES
DISTINGUISHED BIOGRAPHIES
FESTIVITIES AND FAIRS
OF THE REGION 2020

  Month:


MUNICIPALITIES
OF THE REGION

VEGUERIA OF
TERRES DE L'EBRE
Terres de l'Ebre

Link to us  |  Your Home Page  | 

This page was created by NetCom2 Internet, S.L.. For more information, you can use our Contact e-mail. For technical questions concerning this website, you can contact us by email at webmaster@vegueries.com. This page was last updated the 10/04/2017. Optimum resolution of 1024 pixels.

Please read our Sales of photographs and maps, Privacy Policy and Conditions of Use and Legal Notice.