Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
tourism barcelona tourism girona tourism lleida tourism camp de tarragona tourism catalunya central tourism terres del ebre tourism alt pirineu i aran tourism andorra tourism catalunya nord tourism la franja tourism balearic islands
  
Search:    
CATALONIA
THE VEGUERIES HISTORY OF CATALONIA CATALONIAN ART GEOGRAPHY AND MAPS GASTRONOMY FESTIVITIES AND FOLKLORE
SERVICES
HOTELS AND HOSTELS APARTMENTS COUNTRY HOUSES CAMPING RESTAURANTS HOSTAL LODGES & REFUGES SUMMER HOUSES ADVENTURE SPORTS SPA & RESORT WINE WAREHOUSES
TOURISM
FREE MINI-GUIDES VISITS ROUTES REPORTS PANORAMAS 360º VIDEOS ROUTE FINDER
MONOGRAPHS
MEDIEVAL BRIDGES CASTLES IN CATALONIA MYCOLOGY IN CATALONIA DISTINGUISHED BIOGRAPHIES ARTICLES
USEFUL TOOLS
NEWS THE WEATHER
TERRITORIES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El Tren Groc

Text: vegueries.com

Printer-friendly version Send to a friend
El Tren Groc és la línia més especial i emblemàtica de la Catalunya Nord. El seu traçat enllaça Vilafranca de Conflent amb La Tor de Querol i es va construir per tal d'apropar l'Alta Cerdanya amb la capital de la Catalunya Nord, Perpinyà, a través del Coll de la Perxa.

El traçat té una longitud total de 62 km i circula a una velocitat de 55 km/h.

Els primers 28 km es desenvolupen a través del Conflent, on supera un desnivell de 1100 metres en els quals passa per diversos túnels i ponts, destacant els ponts de Sejourné i de Gisclard. Els altres 34 km són per la comarca de la Cerdanya, en els que la línia fa un munt de voltes per tal d'evitar les fronteres administratives i la població de Llívia.


Abans d'arribar a la Cerdanya, la línia passa pel seu punt culminant a l'estació de Bolquera-Eina, que és l'estació més alta de la xarxa de la SNCF, a 1593 metres.

Durant tot el recorregut anirem trobant vistes impressionants salpicades per monuments i ciutadelles medievals que són típiques d’aquesta zona. A la Font Romeu es pot admirar l’ermita de Nostra Senyora. També podrem contemplar Montlluís, que és la ciutadella més alta de tota França i Vilafranca de Conflent, un poble històric emmurallat amb cases típiques d’arquitectura catalana construïdes al segle XIII.

Els trens que circulen per la línia són tretze automotors (Z100) de l'any 1909, renovats dos cops, amb una velocitat màxima de 55 km/h i divuit cotxes de viatgers, tots de color groc, entre els quals tenen molt èxit durant l'estiu els cotxes descoberts tipus jardinera. Més recentment s'han incorporat a la línia dos automotors Stadler (Z150) els quals hi fan un paper més aviat discret.
Creuant Fontpedrosa


Existeix l’opció de fer un viatge organitzat, que fa un recorregut de 5 dies on podreu visitar les localitats mencionades, entre altres, que inclou tant el bitllet de tren com la degustació de els plats típics de la zona.

ITINERARI: principals estacions
 • Latour de Carol a 10 minuts de la frontera espanyola amb Puigcerdà.
 • Ur
 • La Guingeta de Ix –Bourg-Madame
 • Osseja
 • Santa Llocaia
 • Err
 • Sallagouse
 • Estavar
 • Font-Romeu
 • Bolquere
 • Montlluís
 • Planès
 • Sautó
 • Fontpedrosa
 • Toès
 • Oleta
 • Serdinyà
 • Vilaflanca del Conflent


Algunes visites que poden realitzar-se:

- Recinte emmurallat de Vilafranca del Conflent: població envoltada de muralles molt bé conservada i lloc turístic de primera ordre amb grans portals i torres de vigilància, els carrers són exclusivament d'us per vianants.

- Fort de Vilafranca: a 20 minuts a peu del nucli de Vilafranca construït el 1.681 sota el regnat de Napoleón III i des de allà d'alt es té una gran vista sobre el recinte fortificat de Vilafranca.

- Grottes des Grandes Canalettes: grutes i coves amb espectaculars estalactites i estalagmites amb llum i so durant la visita.

- Abadia de Sant Miquel de Cuixà: als peus del massís del Canigó, es un conjunt romànic de gran interès amb el claustre més gran de tots els Pirineus i pertany als segles X i XI. En ell s'hi troba l'ordre de monjos benedictins i es fan visites guiades.

- Abadia de Sant Martí del Canigó: a 6 Km. de Vilafranca construïda per Guifré, Comte de Cerdanya per retirar-se al 1.035 i se accedeix al monestir a peu a través d'una pujada que dura uns 30 minuts.

- Forn Solar de Font-Romeu: gran instal•lació de central solar del sur d'Europa, té una exposició sobre energia solar i als mesos d'estiu es fan demostracions a la enorme pantalla solar que es visible desde gran part de la comarca, als peus de l'estació d'esquí de Font-Romeu a Odeillo.

- Banys de Lló i Gargantas de Lló: disposa d'aigües termals sulfuroses i d'un recorregut pels voltants impressionant.

- Ciutadella de Mont-Louis: dissenyada por Vauban, actualment utilitzada encara pels militars d'alta muntanya ja que aquests nucli es situa a gran altura, també es un centre turístic molt visitat amb un passeig al voltant de la Ciutadella que mereix una visita.

- Podem visitar les estacions d'esquí: Font-Romeu, Pyrenées 2000, Eyna-Cambra d'Asse anomenada actualment Espace Cambre d'Asse, Puigmal 2.600, Sant Pierre dels Forcats, que juntament amb les ja una mica mes allunyades de Porté-Puymorens y Les Angles formen el que es diu Las Neiges Catalanes (les neus catalanes) i de les que tenen molts paquets y forfaits especials per utilitzar totes elles a temporada d'hivern. En Font-Romeu hi ha un centre d'alt rendiment esportiu.
Veure el mapa del Recorregut del Tren Groc»
    Country Houses Ca l'Isidret
    Country Houses Ca l'Escolà

TOURIST ROUTES
FESTIVITIES AND FAIRS
OF THE REGION 2020

  Month:


MUNICIPALITIES
OF THE REGION

CATALUNYA NORD
Catalunya Nord

Link to us  |  Your Home Page  | 

This page was created by NetCom2 Internet, S.L.. For more information, you can use our Contact e-mail. For technical questions concerning this website, you can contact us by email at webmaster@vegueries.com. This page was last updated the 10/04/2017. Optimum resolution of 1024 pixels.

Please read our Sales of photographs and maps, Privacy Policy and Conditions of Use and Legal Notice.