Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a l'abadia de Santa Maria d'Arles

Versió per imprimir Enviar a un amic
L'establiment primitiu data de l'any 778, a les parets antigues de les termes romanes dels Banys d’Arles (Amélie-els-Bains). El monjo fundador, Castellanus, vingut d'Espanya va trobar aquí refugi amb la seva petita comunitat benedictina, en la mateixa època que Carlemany conquistava aquesta franja meridional de la Septimània, fins a llavors en mans dels àrabs.

 
Una de les torres que flanquejen l’abadia Pasadís cap al claustre


Proteccions imperials i condals van permetre una extensió de la propietat del terreny de l'Abadia i la seva radiació espiritual. L'església es consagra per primera vegada en 1046, una segona vegada en 1157. L'acte de la primera consagració precisa que l'edifici "encara no està acabat".

La façana conta amb arqueries llombardes i oferix al timpà del pòrtic un dels primers exemples d'escultura romanç aparegut en terra catalana en la primera meitat del segle XI. Arles oferix l'exemple més extrany a Catalunya d'un edifici invertit amb capçalera occidental i façana orientada al sol. La segona particularitat és la presència interior de dos absis. En el costat oposat al cor principal es van cavar tres absis a la paret; l'absis central, en tribuna sobre l'entrada, presenta un decorat amb frescos, datat al segle XII.


Conjunt monumental d’Arles amb l’abadia al centre


Durant els segles XIII i XIV es van construir les capelles laterals i el primer claustre gòtic del Roselló (abaciat de Raimon Deç Bach 1261-1303). Aquest mateix abat construeix la llar abacial (Palau).

RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


MUNICIPIS
DE LA COMARCA

CATALUNYA NORD
Catalunya Nord

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.