Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Estany d'Ivars i Vila-Sana

Text: http://www.estanyivarsvilasana.cat

Versió per imprimir Enviar a un amic
ESTANY D'IVARS I VILA-SANA

L'estany està situat a la comarca del Pla d'Urgell, entre les poblacions d'Ivars d'Urgell (2 km a l'oest), Vila-sana (2km al nord-est) i Vallverd (a 1 km.al Sud). La capital de la comarca és Mollerusa, es troba a tan sols 8 km. de l'estany, mentre que Lleida es troba a 35 km. i Barcelona a 140 km. Des de l'autovia A2 i a través de les respectives sortides d'Ivars d'Urgell o Vila-Sana, s'hi accedeix a menys de 10 km. També, des de qualsevol de les poblacions de l'entorn, s'hi arriba per camins rurals ben senyalitzats.L'estany d'Ivars i Vila-sana, recuperat a partir del 2005 té una superfície d'aigua de 126 ha.

Es tracta de l'estany interior de Catalunya més gran quant a dimensions i acull una important diversitat biològica. Actualment es tracta d'una llacuna d'aigua dolça, tot i que el seu origen és endorreic. L'aigua d'entrada, arran del projecte de recuperació que s'hi ha executat prové del canal d'Urgell i correspon a la mateixa quantitat que s'utilitzava per al reg de les finques existents abans de la recuperació. El desguàs de l'estany drena vers un afluent del riu Corb.

En bona part del seu perímetre la profunditat és molt baixa (< 1m), de manera que proliferen les comunitats lacustres. Amb tot, la profunditat màxima o arriba als quatre metres ni la mitjana als 2 metres.

Al llarg de l'estany s'hi van recrear illes amb diferents formes, pendents, alçades i emplaçaments que afavoreixen la fauna, especialment els ocells, amb punts de descans, alimentació i reproducció.

BIBLIOTECA DIGITAL

FAUNA

Les espècies que es troben a l'espai corresponen bàsicament a les pròpies d'ambients agrícoles, espais oberts i zones rurals humanitzades. Tot i això, la recuperació de l'estany, amb tot el seu perímetre amb vegetació natural, ha propiciat la millora de les problacions existents. Entre altres, es pot destacar presència de la musaranya comuna, el teixó, la guineu, el senglar, la mostela, la fagina, la llebre, etc...

Entre totes les espècies mamífers, és remarcable la presència de la rata d'aigua (Arvicola sapidus), catalogada com a vulnerable en el nou catàleg d'espècies amenaçades.EQUIPAMENTS

L'espai disposa de diversos equipaments per ordenar l'ús públic i fer més atractiva la visita:
  • Àrees d'arribada: concretament dues, una al costat sud-est (accès des d'Ivars) i l'altra al costat nord-oest (accès des de Vila-sana i Vallverd). Aquestes Àrees disposen de zona d'aparcament de vehicles, punts d'informació i serveis. Des d'aquestes Àrees disposen de zona d'aparcament de vehicles, punts d0informació i serveis. Des d'aquestes Àrees, parteix un itinerari de visita de 2.6 km. que les enllaça.


  • Miradors: de diversos tipus i situats en punts estratègics amb panoràmiques privilegiades sobre l'estany.


  • Aguaits: o casetes d'observació d'ocells, alguns construïts amb tàpia -sistema de construcció tradicional- i un de dues plantes amb una visió excepcional.


  • Passarel.les: de fusta per accedir arran d'aigua a altres equipaments i travessar zones de canyissar.


  • Zones de descans: amb taules de fusta i bancs.


  • Embarcadors: en dues zones on és permesa la navegació en barques del propi estany i sense motor per no molestar la fauna.


  • Plafons informatius i interpretatius sobre l'espai, la fauna i la flora.VISITES I INFORMACIÓ. Clic aquí
    Cases rurals Can Salvadó

SERVEIS
Cases rurals CASES RURALS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


MUNICIPIS
DE LA COMARCA

VEGUERIA DE
LLEIDA
Lleida

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.