Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

La ciutat de Fraga

Text: Prames

Versió per imprimir Enviar a un amic
La localitat atresora un ric patrimoni cultural i conserva elements patrimonials que fan referència a diferents èpoques de la història.

El nucli urbà presenta un aspecte medieval, amb carrerons molt estrets de traçat irregular, i en ell abunden les cases blasonades de alers treballats en fusta i portals de pedra. Entre les quals destaquen el Palau del Governador i la Casa de Junqueras, d'estil renaixentista. Destacar també la Casa dels Escolapis, antic convent dels agustins, la Casa de Foradada, la Casa de Monfort i moltes altres de caràcter gòtic, corresponents als segles XVI i XVII.

 
Església parroquial Un dels carrerons del nucli antic


L'església parroquial dedicada a Sant Pere, datada en el segle XII mostra diversos estils, romànic i gòtic. Va ser construïda sobre l'antiga Mesquita Major. L'interior és d'una sola nau, del XVI, amb volta de creuer. L'absis és semicircular amb finestres de mig punt i la torre conté elements que van del romànic al gòtic passant per l'art mudèjar. La portada és romànica i va ser modificada durant el gòtic i el renaixement. Una galeria amb aleró de finals del segle XVIII recorre la part superior de la façana.

Dintre del patrimoni monumental destaca també l'antiga església de Sant Miquel situada a la part alta del turó conegut com el Castell degut al fet que allí es trobava el castell musulmà. És un edifici de transició del romànic al gòtic, d'una sola nau, la façana de la qual data del segle XIV. A partir de 1568 l'edifici va ser utilitzat com fortalesa i actualment el seu estat de conservació és precari.

Fraga conta també amb valuosos exemples d'arquitectura civil com és el Palau Montcada, un antic caseró amb aleró esculpit. Va ser palau àrab, i posteriorment residència dels senyors de Montcada. També va ser Palau Reial, rebent el nom del Palau del Governador. Durant bastants anys va ser Ajuntament i presó. En 1986 va ser rehabilitat com centre cultural per l'arquitecte aragonès José Manuel Pérez Latorre.


Palau dels Montcada


Vila Fortunatus
Aquest jaciment situat als afores de la població, és un conjunt baix-imperial romà dividit en tres parts amb diferents edificacions. La primera part datada en el segle II consisteix en un pati envoltat d'habitacions. La segona part, construïda entre el segle III i començaments del IV, està formada per un peristil central amb estades i galeries. I la tercera part que data del segle VII, consistent en una possible església monacal d'època visigòtica. Únicament es conserva la planta que es regeix pels cànons de les primitives basíliques orientals paleocristianes. En el jaciment es van trobar a més diversos mosaics romans amb elements decoratius de caràcter pagà que actualment es conserven en el Museu d'Osca.


Altres elements d'interès
La Torre dels Frares, antiga fortalesa musulmana reformada en el segle XIV pels cavallers templers. Construïda en pedra presenta planta quadrada, merlets i sageteres.

La Casa Museu Sabaté, museu biogràfic i monogràfic, dedicat al pintor S. Sabaté establert en Fraga l'any 1938. En la visita s'observa com vivia un artista i a través de les seves obres es pot contemplar els costums, el canvi urbanístic de Fraga i una magnífica mostra de la indumentària tradicional de la zona dotada d'una valuosa importància i singular bellesa, a més de ser un ric llegat etnològic.


Festes i tradicions
En la Festa de Carnaval, un grup de persones disfressades "Grup de Mascres", recorren els carrers i comerços de la ciutat commemorant la festa del carnaval. La festa del Dia de la Faldeta, el dia 23 d'Abril, es commemora i recorda a les àvies fragatines ressaltant la forma de viure i vestir de generacions anteriors. El 26 d'agost, se celebra la Fira de San Bartolomé. Les Festes del Pilar són festes patronals, se celebren al voltant del dia 12 d'Octubre, en honor a la Verge del Pilar.

Fraga a causa de la seva estratègica situació geogràfica és una ciutat dedicada a l'agricultura. De la seva gastronomia destaca principalment el Coc de Fraga producte de rebosteria artesanal al que li ha estat atorgada, pel govern d'Aragó, la marca de "Aragón Calidad Alimentaria".


    Cases rurals El Pilaret

RUTES TURÍSTIQUES
BIOGRAFIES IL.LUSTRES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


MUNICIPIS
DE LA COMARCA

LA FRANJA
La Franja

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.