Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Visita a la Casa de la Vall d'Andorra

Versió per imprimir Enviar a un amic
La Casa de la Vall, d'Andorra la Vella, és la seu del Consell General (Parlament) de les Valls d'Andorra. És un dels edificis més emblemàtics del país per la seva significació històrica i va ser construïda en 1580 com casa pairal i torre de defensa de la família Busquets, i posteriorment adquirida el 1702 pel Consell General qui la va reconvertir en la seu del parlament andorrà.

 
Escut i bandera d'Andorra a la porta principal Torre-colomer amb matacans


L'edifici segueix la tipologia constructiva de les grans cases i masies catalanes dels segles XVI – XVII i molts dels seus detalls revelen la classe benestant dels seus antics propietaris. De planta gairebé quadrada, es caracteritza per ser una construcció viva que s'ha anat modificant en funció de les necessitats dels seus residents. Un bon exemple són els elements d'arquitectura militar que es poden contemplar, un testimoniatge de la inestabilitat social de finals del segle XVI, durant els conflictes religiosos entre catòlics i hugonots, que va afectar a Andorra. En la porta principal es troben l'escut de la família Busquets i l'escut d'Andorra.

La planta baixa està destinada a l'administració de justícia amb el Tribunal de Corts (la seu de Justícia s'ubicà a la Casa de la Vall fins l'any 2000) . A la primera planta, la planta noble de la casa familiar, es troba la Sala del Consell, una capella dedicada a Sant Ermengol i l'Armari de les Set Claus on es conserven els documents històrics d'Andorra tancats amb una clau per cadascuna de les parròquies. A l'antiga cuina es troba la Sala dels Passos Perduts on es fan els actes protocol·laris.


Sala del Consell

En els jardins està el colomer amb forma de torre amb matacans, una pica baptismal de Sant Julià i Sant Germà de Lòria i diferents escultures commemoratives com, per exemple, la de Josep Viladomat dedicada a la Nova Reforma de 1866; la del escultor italià Luigi Terruggi que commemora el 7º centenari de la signatura del primer Pariatge; i la més recent, d'Emilio Armengol, commemorativa de la proclamació de la Constitució en l'any 1993 .

L'Armari de les Set Claus
És potser el moble més emblemàtic d'Andorra. És el resultat d'un enginyós treball de serralleria i és imposible obrir-lo sense que els set cònsols de les set parròquies no introduieixin les seves respectives set claus. Actualment encara es conserva el protocol de lliurament de claus entre el conseller entrant i sortint de cada parròquia, tot i que a nivell simbòlic.
La primera referència documental de l´Arxiu de les Set Claus data de l´any 1580, i aplega més de 5.000 documents en paper, llibres, manuscrits i pergamins des del segle XII.


Sala del Tribunal de Corts

L'escut d'Andorra
Consta de quatre quarters:

- El primer de gules, un bàcul i una mitra d'argent (les armes del copríncep episcopal, el Bisbe d'Urgell)
- El segon d'or, tres pals de gules (les armes del copríncep secular o nobiliari, el comte de Foix)
- El tercer d'or, quatre pals de gules (per Catalunya)
- El quart d'or, dues vaques passants de gules, amb collar d'atzur (pel Vescomtat de Bearn)

L'escut sol anar acompanyat de la divisa "VIRTUS UNITA FORTIOR" que vol dir "la unió fa la força".


Més informació:
Casa de la Vall.
Carrer de la Vall, Andorra la Vella.
Tel.: +(376) 829 129.


És recomanable demanar reserva prèvia.


Horaris:
De Maig a Octubre:
Obert de Dimarts a Dissabte de 9:30 a 13:30 h i de 15:00 a 18:30 h.
Obert el Dilluns de 15:00 a 18:30 h.


De Novembre a Abril:
Obert de Dilluns a Divendres, de 9:30 a 13:30 h i de 15:00 a 18:30 h.
Obert Dissabtes, de 9:30 a 13:30 h.

Preu entrada: Gratuita.

SERVEIS
Esports d'Aventura ESPORTS D'AVENTURA
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
D'ANDORRA 2020

  Mes:


PARRÒQUIES
D'ANDORRA


Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.