Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Cadaqués

Capital del municipi de Cadaqués, situat a una altitud sobre el nivell del mar de 23 metres i amb una extensió de 27,0 km2.

Compta amb una població de 2.716 habitants.
Celebra les seves festes majors el dia 8 de Septembre i el dia 18 de Desembre.

L'origen del topònim és "*Cap de Quers" o "Cap d'Aques" que es tradueix per 'Cap de roques'.

Tradicionalment dedicat a la pesca, es coneixen Ordenances de pesca pròpies de Cadaqués des del Segle XVI. Al segle XIX van ser famoses les indústries de Salazones que, encara que avui dia no té la importància que van tenir en el passat, suposen una part de l'economia local no dedicada al turisme, destacant entre els seus productes les Anxoves de Cadaqués. El prolongat aïllament del poble va fer que el català que allà es parla, encara que amb les particularitats típiques de la zona, sigui un cas únic de diferenciació, amb llibres publicats expressament per tractar aquesta peculiar parla. També aquest aïllament es va convertir en un factor d'atracció per a artistes i turistes. A principis del segle XX van començar a arribar turistes que es van ser disseminant entre les diferents zones de més fàcil accés, mentre ignoraven els seus paratges més recòndits i, com a conseqüència, van conservar la virginitat urbanística. El cultiu de les oliveres es va abandonar amb la gelada de 1956, però avui dia múltiples olivares estan sent recuperats com a part d'una economia sostenible, en l'àmbit del Parc Natural del Cap de Creus (que ocupa una part important del municipi) i com a element de lluita contra els incendis, endèmics en aquesta zona.

Diverses famílies de Barcelona, Figueres, Girona i altres ciutats properes estiuegen a Cadaqués des de fa molts anys, a partir del 1905.

A partir de 1958, Marcel Duchamp, l'artista probablement més influent del segle XX, va fixar a Cadaqués la seva residència estiuenca.

El pintor surrealista Salvador Dalí, la família del qual tenia al poble la residència estiuenca, on havia estat de visita en la seva època d'estudiant Federico García Lorca, va tornar de Nova York en 1948 i es va instal•lar en Port Lligat una de les cales del terme. També va atreure Cadaqués a celebritats tan destacades com Eugeni D'Ors que va escriure sobre les seves estades estiuenques al poble, Pablo Picasso, Rafael Durancamps o Joan Miró. Cadaqués també ha atret a altres pintors més joves com Antoni Pitxot, Gustavo Carbó Berthold, Maurice Boitel o Mauricio Sbarbaro.


SERVEIS
Animals i vida salvatge ANIMALS I VIDA SALVATGE
Cases de colònies CASES DE COLÒNIES
Restaurants RESTAURANTS
RUTES TURÍSTIQUES
FESTES I FIRES
DE LA COMARCA 2020

  Mes:


SITUACIÓ
Mapa comarcal
VEGUERIA DE
GIRONA
Girona

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.