Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Arxiduc Lluís Salvador

per wikipedia


Archiduque Luis Salvador El jove Lluís Salvador era un noi aplicat, despert i àvid de coneixements, que s'ocupava preferentment de les llengües estrangeres, del dibuix, de les ciències naturals i de la Geografia. Dedicaria la seva vida als viatges i a realitzar importants estudis sobre moltes de les illes de la Mediterrània, especialment de les Balears, un paradís llavors perdut. A Mallorca arribaria per primera vegada el 1867, viatjant d'incògnit sota el nom de Conde de Neudorf.
L'Arxiduc va navegar pel món sencer amb els seus dos velers Nixe I i Nixe II. Quan va arribar a Mallorca es va sentir fascinat per la illa des del primer moment.

Temps després, va fixar la seva residència archiducal al predi de l'Estaca, nom de l'avui principal possessió mallorquina, suma d'una desena de finques pertanyents als municipis de Valldemossa i Deià, adquirides al voltant de 1878, i des d'on la vista al Mar Mediterrani és fabulosa.

Era un home senzill i sense pretensions, que es veia a si mateix com "un més entre iguals", que gaudia de sortir al mar amb els pescadors, que preferia la companyia de la gent del camp a la dels intel·lectuals. Encara que vist de fora pogués tenir una aparença gairebé grotesca - canviava l'uniforme pels parracs -, era una persona de gran enginy i un sentit de l'humor irresistible.

El seu amor per la cultura i les arts, va fer d'ell un autèntic mecenes i s'oferia prest a donar ajudes, tant econòmica com materialment, a científics i artistes que va conèixer, sense les quals molts estudis i investigacions no haguessin pogut dur a terme.
En vint anys, l'escriptor, navegant, pintor i il.lustrador va escriure nou llibres sobre les Illes Balears. El 1887, la Diputació Provincial de Balears li va nomenar Fill Adoptiu d'aquesta província. El 1909, la Societat per al Foment del Turisme de Mallorca li va nomenar President Honorari. El 1910, l'ajuntament de Palma de Mallorca li va proclamar Fill Il·lustre de Mallorca. I finalment, la ciutat de Sóller el va proclamar el 1913 Fill Adoptiu per cedir uns terrenys per a ús ferroviari.

Avui dia encara queden moltes empremtes de l'estada de l'Arxiduc a l'illa. La seva residència de Son Marroig, entre Valldemossa i Deià, ha estat reconvertida en museu i sala de concerts, mentre que la finca de Son Moragues ara és un restaurant emblemàtic de la cuina mallorquina. La casa de camp de s'Estaca, que està tancada al públic, va ser en temps la residència que l'Arxiduc va compartir amb Catalina Homar, l'administradora oficial dels seus béns. El propietari actual d'aquesta finca d'arquitectura morisca és l'estrella de Hollywood Michael Douglas.

Lluís Salvador d'Habsburg-Lorena va morir el 1915 al castell de Brandais, Àustria, havent designat en testament hereu universal de tots els seus béns a Antonio Vives i Colom, el seu secretari personal, col·laborador i home de confiança, que va conèixer a Mallorca, i que el va acompanyar des de 1872 fins a la seva mort, i als seus fills.
Palma de Mallorca va batejar amb el nom d'Arxiduc Lluís Salvador el carrer més important de l'eixample de la ciutat a principis del segle XX, i el 1953 es va aixecar un gran obelisc amb un baix relleu de temàtica mitològica a la memòria de la seva imatge renaixentista.

Prolífic descriptor dels seus entorns, de la seva vida i del seu amor mallorquí, Catalina Homar, pagesa que va començar treballant per a ell i que va acabar convertint-se en la Madona de s'Estaca. Destaca entre les seves publicacions, més de cinquanta, Die Balearen in Wort und Bild, monumental obra que consta de diversos toms, en què descriu com ningú la gran magnificència d'un arxipèlag encara verge, poblat només pels seus habitants i per algun viatger ocasional, incapaç de tornar a la seva terra meravellat pel que hi va trobar.

MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries
GASTRONOMIA
FESTES I FIRES 2017

  Comarca:

  Mes:


Recomana aquesta web

  Recomana aquesta web a un amic  

WEBS TURÍSTIQUES

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.