Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Joan Miró i Ferrà (1.893 – 1.983)

per Wikipedia


Joan Miró i Ferrà Pintor, escultor, gravador i ceramista barceloní, considerat un dels màxims representants del surrealisme. En la seva obra va reflectir el seu interès en el subconscient, en lo "infantil" i en el seu país. En nombroses entrevistes i escrits que daten de la dècada de 1930, Miró va manifestar el seu desig d'abandonar els mètodes convencionals de pintura, en les seves pròpies paraules de "matar-los, assassinar-los o violar-los", per a poder afavorir una forma d'expressió que fos contemporània.

Els seus inicis
Miró va estudiar comerç i va treballar per dos anys com empleat en una drogueria, fins que una malaltia li va obligar a retirar-se a una casa familiar en el poble de Mont-roig del Camp. Quan regressa a Barcelona, ingressa a l'Acadèmia d'art dirigida per Francesc Galí, on va conèixer les últimes tendències artístiques europees.

Desenvolupament i estil
Mogut per la comunitat artística que s'agrupava en Montparnasse, Miró es va mudar durant diverses temporades invernals a París, des de 1920, on va desenvolupar un estil únic, influït per poetes i escriptors surrealistes. Els seus treballs surrealistes són considerats dels més originals del segle XX.

En 1926, va col·laborar amb Max Ernst en dissenys per als Ballets Russos de Sergei Diaghilev, en l'obra Romeo i Julieta. Amb l'ajuda de Miró, Max Ernst va ser un pioner en la tècnica de "grattage" en la qual s'usa una espàtula per a remoure pigments de la tela.

Es va casar amb Pilar Juncosa a Palma de Mallorca el 12 d'octubre de 1929, i el 17 de juliol de 1931, la parella va tenir una filla, Dolores.

Miró, un dels artistes surrealistes més radicals (el fundador del surrealisme, André Breton, va dir d'ell que era ("el més surrealista de tots nosaltres"), era conegut per la seva afinitat a l'automatisme i va promoure l'ús del dejuni, l'insomni i les drogues psicoactivas, per a induir estats d'al·lucinació, que duguessin a crear art que revelés el subconscient. Miró va declarar haver creat un dels seus treballs més famosos, El Carnaval del Arlequín, sota al·lucinacions degudes a la falta de menjar i beguda.

En 1954 Miró va guanyar el Gran Premi de Gravat de la Biennal de Venècia i, entre altres premis, en 1980 va rebre, de mans del rei Juan Carlos I d'Espanya, la Medalla d'Or de les Belles Arts.

En les seves últimes dècades, Miró va accelerar el seu treball en diferents mitjans, produint escultures i, al costat del ceramista Josep Llorens Artigas, centenars de ceràmiques, incloent els murals "La Lluna" i "El Sol" en l'edifici de la UNESCO situat a París i inaugurat en 1958, pels quals en 1959 va rebre el Premio Guggenheim. També va crear pintures temporals en panells rondaires de vidre durant l'exposició a Barcelona (1969).

En els últims anys de la seva vida, Miró, en diverses entrevistes, sobretot amb Raillard, va divulgar les seves idees més radicals i menys conegudes; a més, va realitzar un mural per al Pavelló de Gas de l'Exposició Universal de Osaka (Japó) en 1970 i transgredí novament les convencions tradicionals de la pintura.

En 1978 va rebre la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, sent el primer català a rebre tal distinció.

Va morir a Palma de Mallorca el 25 de desembre de 1983 i va ser enterrat en el cementiri de Montjuïc, a Barcelona. Avui dia, les seves pintures es venen per milions de dòlars. Moltes de les seves obres poden ser vistes en la Fundació Joan Miró, situada a Barcelona; altres llocs amb importants fons de les seves obres són la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca, el MNAM de París i el MOMA de Nova York.MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries
GASTRONOMIA
FESTES I FIRES 2017

  Comarca:

  Mes:


Recomana aquesta web

  Recomana aquesta web a un amic  

WEBS TURÍSTIQUES

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.