Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Santiago Rusinyol (1.861 – 1.931)


Estatua a Santiago Rusinyol en Sitges Pintor i escriptor nascut a Barcelona. Realitza els seus primers estudis al Centre de Aquarelistes de la ciutat catalana. Viatja a París a l'any 1887 amb amics com Casas, Utrillo i altres, on té l'oportunitat d'aprendre al costat de Pierre Puvis de Chavannes, familiaritzant-se amb el simbolisme i de practicar la pintura a l'aire lliure.

Representa juntament amb Mir i Beruete la tendència espanyola del paisatgisme de forta influència francesa. AL seu retorn, fundà a Sitges el taller-Museu del Cau on experimenta sobre la llum i és assidu contertulià del cafè “Els Quatre Gats”.

S'especialitza en paisatges dels Reals Llocs com Aranjuez o La Granja a Espanya o Tívoli i Frascati a Itàlia, doncs el seu estil de vida, de bohemi acomodat, li va permetre viatjar molt.

Juntament amb Hermen Anglada Camarasa i Ramón Casas formen el trio de pintors modernistes catalans. Encara que la seva temàtica és molt variada s'especialitzarà en el paisatge, bé rural bé urbà on al principi la figura humana no destaca sinó que s'integra.

AL final de la seva carrera només pintarà paisatges naturals, fantàstics embellits per mitjà d'arbres o d'elements arquitectònics, com reflecteix al seu quadre Escales del generalife.

Va rebre a l'any 1908 la medalla de l'exposició nacional de Belles Arts per la seva obra titulada La pèrgola, inspirada als jardins d'Aranjuez.

Com autor literari va estrenar l'obra de teatre L’Auca del senyor Esteve a l'any 1917. Rusinyol ha quedat adscrit al paisatgisme i ha estat immortalitzat com el pintor dels jardins d'Espanya.MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries
GASTRONOMIA
FESTES I FIRES 2017

  Comarca:

  Mes:


Recomana aquesta web

  Recomana aquesta web a un amic  

WEBS TURÍSTIQUES

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.