Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Eduard Toldrà (1.895 - 1.962 )


Estatua a Eduard Toldrà a Vilanova Va néixer a Vilanova i la Geltrú el 7 d'abril de 1885. El seu pare, home de tarannà bohemi i polifacètic, li va impartir les primeres lliçons de música adonant-se dels extraordinaris dots que posseïa el seu fill pel violí. Veient que la seva ciutat natal no oferia el marc ideal per als dots del seu fill, decideix el trasllat de tota la família a Barcelona.

La personalitat musical de Toldrà va abastar tres períodes successius en la seva vida. Un primer període (1912-1921) el desenvolupa de la seva tasca com intèrpret de violí. Un segon període que abasta aproximadament quinze anys (1921-1936), durant els quals escriuria gairebé la totalitat de les seves obres més importants.

El tercer període, després del silenci dels anys de la Guerra Civil, (1943-1961) va associat a l'adreça orquestal. Des del primer moment va haver de compaginar els seus estudis de solfeig, harmonia i violí a l'"Escola Municipal de Música" amb treballs ocasionals com violinista professional en sales de teatre i en balls públics.

La primera fita important a la vida artística de Toldrà, va ser la creació a l'any 1911, de el Quartet Renaixement. Aquest grup va venir a omplir un buit musical a Barcelona, mancant conjunts fixos i estables que es dediquessin al cultiu de la música de càmera.

Després d'un viatge d'estudis per Europa, com becaris del govern espanyol, van tornar (el viatge seria interromput per l'esclat de la Primera Guerra Mundial) a Barcelona i van continuar realitzant concerts per Catalunya i per tot el territori espanyol.

Però no havia una demanda tan gran de música de càmera com perquè el quartet pogués viure tan sols d'aquesta activitat. Aquest fet, juntament amb la marxa a França d'un component del grup, va ser la causa de la dissolució del quartet que va actuar per última vegada el dia 14 de juny de 1921 al Palau de la Música Catalana.

Una vegada dissolt el grup, Toldrà va seguir interpretant música de càmera i actuant com violí concertí en tots els grans festivals que se celebraven a Barcelona, però ja seria amb caràcter esporàdic.

Al 1923 es casa amb María Sobrepera i aconsegueix una plaça com professor auxiliar de violí a l'Escola Municipal de Música de Barcelona i comença una fructífera labor pedagògica.MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries
GASTRONOMIA
FESTES I FIRES 2017

  Comarca:

  Mes:


Recomana aquesta web

  Recomana aquesta web a un amic  

WEBS TURÍSTIQUES

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.