Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

Joaquim d'Ibañez-Cuevas i de Valonga. Baró d'Eroles

per Gaspar Feliu. Enciclopèdia Catalana


Joaquim d'Ibañez-Cuevas i de Valonga, Baró d'Eroles (1784 - 1825).
Va néixer a Talarn i va morir a Daimiel. Militar i polític absolutista, baró d' Eroles i quart marqués de La Cañada-Ibáñez. El 1808 deixà els estudis de dret per allistar-se al cos de voluntaris de Talarn, amb el qual entrà a Girona per reforçar les tropes durant el segon setge de la ciutat. Després de la rendició fou portat presoner a França, però aviat se n'escapà, i fou nomenat comandant del cos de l'exèrcit de l'Empordà.

El 1811 dirigí la desgraciada fortificació de Montserrat, que acabà amb l' incendi i el saqueig del monestir per Suchet; poc temps després fou ascendit a general. Fou capità general el 1813 i, interinament, el 1814.

Estàtua de Joaquim d’Ibañez-Cuevas i de Valonga a Talarn Durant el Trienni Constitucional el seu conegut absolutisme féu que encapçalés la llista de persones non grates a Barcelona el 1821. Deportat a Mallorca, escapà al cap de poc temps i es retirà a les seves possessions a Talarn, on l' any següent es convertí en cap de la revolta absolutista.

Després de la conquesta de la Seu d' Urgell, passà a formar part de la Regència d' Urgell, juntament amb Mataflorida i el bisbe Creus, i fou nomenat comandant suprem de les forces reialistes, les quals intentà, en va, d'organitzar i de disciplinar.

Actuà separat i poc d' acord amb els altres regents, fins al punt d' emetre un manifest a part, conegut com el Manifest del baró d' Eroles, en el qual insistia en la necessitat que el monarca jurés i respectés els furs i els costums del país. Derrotat repetidament per Espoz y Mina, nou capità general de Catalunya, no pogué barrar-li el pas cap a la Seu i la Regència hagué de passar a França, on es dissolgué.

Únic membre de la Regència benvist pel govern francès, tornà Catalunya com a cap de l' avantguarda espanyola dels Cent Mil Fills de Sant Lluís, fou nomenat membre de la regència formada a Madrid pel duc d' Angulema, però no es mogué de Catalunya, d'on fou nomenat novament capità general (1823-1824).

La seva actuació de reorganització i apaigavament no fou benvista pels sectors més extremistes i aviat fou cridat a Madrid per col.laborar en la reestructuració de l' exèrcit; de fet era un allunyament. Emmalaltí i, segons alguns, desvariejà.MAPA DE TERRITORIS
Mapa de vegueries
GASTRONOMIA
FESTES I FIRES 2017

  Comarca:

  Mes:


Recomana aquesta web

  Recomana aquesta web a un amic  

WEBS TURÍSTIQUES

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.