Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Chercher:    
CATALOGNE
LES VIGUERIES HISTOIRE DE LA CATALOGNE L'ART EN CATALOGNE GÉOGRAPHIE ET CARTES GASTRONOMIE FÊTE ET FOLKLORE
SERVICES
HÔTELS ET PENSIONS APPARTEMENTS GITES RURAUX CAMPINGS RESTAURANTS AUBERGES ET REFUGES COLONIES DE VACANCES SPORTS D'AVENTURE STATIONS THERMALES CAVES
TOURISME
MINI GUIDES GRATUITS VISITES ITINÉRAIRES REPORTAGES PANORAMIQUES 360º VIDEOS CHERCHEUR D'ITINÉRAIRES
MONOGRAPHIQUES
PONTS MÉDIÉVAUX CHÂTEAUX DE CATALOGNE MYCOLOGIE EN CATALOGNE PERSONNES CÉLÈBRES ARTICLES
RENSEIGNEMENTS UTILES
INFORMATIONS LE TEMPS
TERRITOIRES
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

01/12/2015

Atractiu turístic i gastronòmic de primer ordre


Anar a buscar bolets s’ha convertit en un fenomen que més enllà de la seva creixent popularitat genera una important activitat econòmica associada al turisme. Malgrat això, diverses veus discordants fa anys que reclamen una normativa que en reguli la venda i augmenti la protecció dels espais naturals.

Els bolets s’han convertit en un al·licient turístic de primer ordre que atreuen cada tardor milers de persones als boscos del Pirineu i Prepirineu catalans amb l’objectiu d’omplir el cistell de rovellons, llenegues, rossinyols i ceps, algunes de les espècies més apreciades. Un fenomen que augmenta cada any i que genera una important activitat econòmica, sobretot en aquells negocis vinculats al turisme, l’hoteleria i la restauració, però que no compta amb una regulació sobre la venda que alguns reclamen.

Una de les comarques que més visitants rep entre setembre i novembre, la millor època de recol·lecció, és el Berguedà, on els bolets s’han convertit en un dels grans atractius per als visitants. “Aquest any hem engegat un servei de guies que porta grups a buscar bolets i els explica les característiques de cada espècie”, explica Antoni Barat, president de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà que organitza anualment la campanya gastronòmica La cuina del bolet. Però el fenomen s’estén per una quinzena de comarques més, com els dos Pallars, l’Alta Ribagorça, la Garrotxa, la Cerdanya, el Solsonès, el Ripollès, l’Alt Urgell, la Conca de Barberà, etc, que també n’han sabut treure profit per engegar iniciatives relacionades amb la gastronomia i de cara al turisme, com fires, mercats i concursos.

Malgrat el seu benefici econòmic, la recol·lecció de bolets compta amb detractors que en demanen una regulació. És el cas de Juan Martínez, tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que ho considera “clau” per acabar amb l’impacte ecològic que genera. Segons ell, els propietaris dels boscos, en un 80% en mans privades a Catalunya, també haurien de poder beneficiar-se d’un recurs com el micològic que els seria més rendible que la venda de fusta. En sintonia amb Martínez, Jesús Estany, director de Rovellons Estany, que es dedica a la transformació i venda de bolets, amb seu a Fonollosa, demana mesures per acabar amb l’existència d’un “mercat submergit” i aposta per adoptar models com el francès, on l’activitat està regulada, per poder-ne tenir “dades econòmiques fiables”. “Amb la crisi, hi ha persones sense feina que van al bosc a buscar bolets i que no tenen cap respecte pel que hi troben”, afirma.

A Catalunya no només l’afició per anar a caçar bolets ha crescut, també ho ha fet la demanda per consumir-ne. És per això que se n’importen molts més dels que es produeixen procedents “de països com Romania i Macedònia”, afirma Estany, que alerta que el canvi climàtic “està afectant moltíssim” la producció. Per la seva banda, Llorenç Petràs, que des de fa anys regenta una coneguda parada del mercat de La Boqueria, explica “que cada any es ven un 20% més en part perquè tots els millors xefs del món han incorporat els bolets en les seves receptes”.Source: gastroteca.catCARTE DE TERRITOIRES
Carte des vigueries
GASTRONOMIE
Oh Barcelona
Cherchez-vous un hébergement à bas prix dans Barcelone?
Découvrez nos
Auberges Barcelone
Par toute la ville
FÊTES ET FOIRES 2016

  Région:

  Mois:


LE TEMPS
Recommandez ce site Web

  Recommandez ce site Web à un ami  

WEBS TURISTIQUES

Faites un lien  |  Votre page de début  | 

Cette page a été réalisée par NetCom2 Internet, S.L.. Pour de plus amples informations vous pouvez utiliser notre email de Contact. Pour des questions techniques concernant ce site Web, vous pouvez vous adresser par email à: webmaster@vegueries.com. La page a été mise à jour pour la dernière fois le 02/12/2016. La résolution optimale est de 1024 pixels et 16 bits de couleur.

Veuillez lire SVP notre Vente de photographies et cartes, Politique de vie privée et Conditions d'Utilisation et Remarque légale.