Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

L'art Paleocristià, Visigot i Islàmic a Catalunya


Paleocristià:

Làpida sepulcral paleocristiana. Museu Històric Arxiprestal de Mataró L'arribada del cristianisme a terres catalanes suposa un repte pels emperadors romans, que veuen en la nova religió una amenaça ja que el culte a l'emperador i a la multitud de déus, són qüestionats pels cristians, i així les primeres comunitats perseguides produeixen màrtirs com Sant Cugat i Santa Eulàlia.

El cristianisme deixarà a les seves primeres basíliques l'art conegut com paleocristià (Terrassa), i nombroses restes arqueològics com sarcòfags i objectes litúrgics.

Visigot:

A l'època de decadència romana, els pobles germànics comencen l'invasió de la península, sent la reialesa visigoda la qual acaba establint-se, encara que convertint-se després al cristianisme.

La presència de l'art visigot a Catalunya és escàs, aportant construccions austeres, on s'utilitza l'arc de ferradura i la pedra tallada (Terrassa). L'escultura destaca per l'escassesa d'estàtues i l'abundància d'elements vegetals decoratius en capitells i frisos.


Islàmic:

De la cultura islàmica que es va assentar a la península, a Catalunya únicament es troben mostres artístiques als voltants de l'Ebre, i vestigis de castells a Lleida, Balaguer o Tortosa.


ART A LA PREHISTÒRIA
I ANTIGUITAT
ART A LA EDAT MITJANA

   » Romànic
   » Gòtic

ART A LA EDAT MODERNA
I CONTEMPORÀNEA

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.