Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El Surrealisme i l'Avantguarda artística a Catalunya


Durant la Segona República, Catalunya es va col·locar a l'avantguarda de l'arquitectura europea i, en arquitectura, el noucentisme, va rebre l'influència del racionalisme, un art pensat en funció de l'utilitat pràctica i l'aprofitament racional de l'espai (Josep Lluís Sert). El gran masturbador. Salvador Dalí

Aquesta avantguarda, que en escultura va ser representada per Gargallo i Julio González, entre altres, va començar en pintura amb influències de Picasso (format a Barcelona, i protagonista del cubisme des de 1907).

El surrealisme estarà representat per Joan Miró des de 1924, tant en pintura com en escultura, representant formes ingènues però de gran imaginació. Al 1928 Salvador Dalí derivarà la seva obra cap a l'expressió de les formes excessives dels somnis, iniciant l'anomenat "surrealisme oníric".

La guerra civil espanyola i el franquisme, van significar una important repressió cultural a Catalunya, amb un intent d'imposició d'un art oficialista i convencional per part del règim.

Malgrat tot, als anys 50 apareixen creadors com Bohigas, Bofill, Moragas i Sostres, amb obres que generaran un nou corrent renovador anomenat "la segona avantguarda". Montenegre. Antoni Tàpies (1987)

Devant la repressió cultural franquista, apareixen plantejaments més renovadors, i una sèrie d'artistes plàstics d'avantguarda, evolucionen cap a un cert informalisme abstracte (Tàpies, Tarrats).

Entre els escultors, Josep Maria Subirachs, també ha avançat cap a la recerca de nous llenguatges expressius, caracteritzat per un gran domini de la tècnica i del formalisme. En poesia, Joan Brossa, ens transfereix la seva visió del món a través de poemes visuals.


ART A LA PREHISTÒRIA
I ANTIGUITAT
ART A LA EDAT MITJANA

   » Romànic
   » Gòtic

ART A LA EDAT MODERNA
I CONTEMPORÀNEA

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.