Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

L'art Grec, Iber i Romà a Catalunya


Grec:

Malgrat les evidències fenícies a Catalunya no són molt abundants, trobem elements ceràmics, especialment àmfores fetes a mà, (Tortosa, Baix Ebre).

L'establiment dels navegants grecs a la badia de Roses (Empúries), va significar importants innovacions culturals com la moneda, l'escriptura i les tècniques arquitectòniques i escultòriques, (estàtues d'Asclepi i Afrodita, Empúries). L'aportació artística essencial dels grecs va ser la ceràmica decorada (van introduir el forn), estesa per tot el territori català a causa de la gran activitat comercial d'Empúries amb Grècia.


Iber:

Els habitants autòctons són els ibers, la cultura dels quals es desenvolupa fins al segle III, manifestant un art propi que, encara que no és molt abundant, es reflecteix a la ceràmica decorada, d'influència grega, i de gran varietat d'estils.

També l'orfebrería i joieria va assolir un gran desenvolupament, amb peces molt treballades (Castellet de Banyoles, Tivissa). L'escultura ibèrica deixa bones mostres de caràcter religiós amb figures humanes i d'animals mitològics, en poblats com Ullastret, Olèrdola i Calafell, on l'arquitectura reflecteix la manera d'assentament a partir de poblats fortificats ibers.

També en aquest període, es construeixen recintes sagrats, temples i necròpolis (Ca Yanís, el Vendrell i l'Oriola, Amposta).

Aqüeducte romà
Aqüeducte romà a TarragonaRomà:

L'arribada dels romans a Empúries va suposar l'inici de la "romanització" del territori, començant per l'urbanisme de les ciutats i tot un conjunt de construccions civils, religioses i militars.

També en l'escultura es reflecteix el desig romà d'immortalitzar a personatges a través del retrat amb estàtues en marbre, pedra i bronze. La pintura es manifesta en mosaics i en ceràmiques de tot tipus.

Amb la fundació de Tarraco al 218 a. de C., s'estableix el territori com un apèndix directe de Roma, desenvolupant la ciutat com un gran centre urbanístic plenament romà, deixant com herència una urbs declarada Patrimoni de l'Humanitat per l'UNESCO, amb construccions d'alt valor històric com l'amfiteatre, el circ romà, el fòrum provincial, el fòrum de la colònia, les muralles i l'aqüeducte.


ART A LA PREHISTÒRIA
I ANTIGUITAT
ART A LA EDAT MITJANA

   » Romànic
   » Gòtic

ART A LA EDAT MODERNA
I CONTEMPORÀNEA

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.