Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

El Paleolític a Catalunya


Les primeres manifestacions de cultura humana que es troben a Catalunya, corresponen al període anomenat Paleolític Inferior.
En els jaciments oposats al territori català, apareixen cants rodats tallats a cops per obtenir arestes tallants, destrals de mà fetes de pedra o d'ossos d'animals.

Aquests estris eren utilitzats pels primers pobladors de Catalunya, organitzats en societats caçadores i nòmades. Aquesta és la primera indústria lítica creada per humans, que evolucionarà durant el Paleolític Mitjà, que respon a una cultura mosteriana, en la qual es fabricaran puntes de llança, elements perforadors, arpons, entre altres.

Els jaciments més destacats d'aquests períodes es troben a Torroella de Montgrí, Puig d'en Roca (Girona), Campdorà (Celrà), Serinyà (Pla de L'Estany), Sant Julià de Ramis (Gironès) i l'Arbreda (Serinyà).

Pintures rupestres
Pintures rupestres al Cogull


Els estris comencen a ser més variats i millor treballats durant el Paleolític Superior, apareixent elements fets de sílex per a tallar, perforar, polir i netejar les pells, encara que el més destacat del període són les pintures rupestres que trobem a Ulldecona (Montsià), el Cogul (les Garrigues), Tivissa (Ribera d'Ebre), el Perelló (Baix Ebre) i, Alòs de Balaguer i Os de Balaguer (la Noguera).

Les mostres pictòriques corresponen al anomenat "art llevantí peninsular", deixant veure escenes i figures que il·lustren la manera de vida de l'època (figures humanes, rituals, escenes de caça o de guerra, etc).

Es troben en superfícies de pedra, en coves o abrics rocosos, sent el resultat d'aplicar tints naturals a força de carbó i minerals oxidats.


ART A LA PREHISTÒRIA
I ANTIGUITAT
ART A LA EDAT MITJANA

   » Romànic
   » Gòtic

ART A LA EDAT MODERNA
I CONTEMPORÀNEA

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.