Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús. X Tancar

Catalunya hotel camping rural apartaments viatge platja montanya aventura restaurants
Català  Español  English  Française
vegueries.com
turisme barcelona turisme girona turisme lleida turisme camp de tarragona turisme catalunya central turisme terres del ebre turisme alt pirineu i aran turisme andorra turisme catalunya nord turisme la franja turisme illes balears
  
Cercar:    
CATALUNYA
LES VEGUERIES HISTÒRIA DE CATALUNYA L'ART A CATALUNYA GEOGRAFIA I MAPES GASTRONOMIA FESTA I FOLKLORE
SERVEIS
HOTELS I HOSTALS APARTAMENTS CASES RURALS CÀMPINGS RESTAURANTS ALBERGS I REFUGIS CASES DE COLÒNIES ESPORTS D'AVENTURA BALNEARIS CELLERS
TURISME
MINI-GUIES GRATUÏTES VISITES RUTES REPORTATGES PANORÀMIQUES 360º VÍDEOS CERCADOR DE RUTES
MONOGRÀFICS
PONTS MEDIEVALS CASTELLS DE CATALUNYA MICOLOGIA A CATALUNYA BIOGRAFIES IL.LUSTRES ARTICLES
UTILITATS
NOTÍCIES EL TEMPS
TERRITORIS
BARCELONA GIRONA LLEIDA CAMP DE TARRAGONA CATALUNYA CENTRAL TERRES DE L'EBRE ALT PIRINEU I ARAN ANDORRA CATALUNYA NORD LA FRANJA ILLES BALEARS

L'art Gòtic a Catalunya


Les transformacions del món feudal i el desenvolupament de les ciutats, fan evolucionar l'art cap a noves formes, naixent a França l'art gòtic a la fi del segle XII i principis del XIII.
Aquest estil serà introduït a Catalunya pels monjos de l'ordre del Císter, que a més aportaran un impuls renovador amb un estil de transició entre el romànic i el gòtic, anomenat "cistercenc", que alçarà els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, i influenciarà les catedrals de Lleida i Tarragona, i edificis civils com la Paeria de Lleida. Claustre i aljub del Monestir cistercenc de Poblet

Els avanços arquitectònics del gòtic permetran construccions amb estructures més lleugeres, introduint l'arc apuntat, la volta de crueria i formes més esveltes. Aquests elements permetran proporcionar una major lluminositat en l'interior dels edificis.


Durant tot el segle XIV es van aixecant les basíliques i catedrals gòtiques catalanes més importants, com a conseqüència de l'establiment d'altres ordres religioses com franciscans i dominics (església de Santa Maria del Mar a Barcelona i les catedrals de Barcelona i Manresa).

Al gòtic, l'aspecte exterior dels edificis sol ser sobri, i dels interiors va desapareixent la pintura al fresc desenvolupant-se, sobre taula de fusta, espectaculars retaules amb temes religiosos i escenes bíbliques, destacant també l'abundància de vidrieres policromadas.

Quant a l'arquitectura civil, tenim el Palau de la Generalitat (segle XV), el Palau Reial, la Casa de la Ciutat i les Drassanes Reials de Barcelona. L'escultura catalana deixa obres d'artistes com Bertomeu o Sagrera.

En el període gòtic, la llengua catalana augmentarà la seva difusió literària i cultural amb grans creacions de Ramón Llull, Bernat Metge, Ausias March, Joanot Martorell, Arnau de Vilanova i altres.


ART A LA PREHISTÒRIA
I ANTIGUITAT
ART A LA EDAT MITJANA

   » Romànic
   » Gòtic

ART A LA EDAT MODERNA
I CONTEMPORÀNEA

Enllaça'ns  |  La teva pàgina d'inici  | 

Aquesta pàgina ha estat realitzada per NetCom2 Internet, S.L.. Per més informació podeu utilitzar el nostre e-mail de Contacte. Per a qüestions tècniques referents a aquest website podeu adreçar-vos per e-mail a webmaster@vegueries.com. La pàgina ha estat actualitzada per darrera vegada el 10/04/2017. La resolució òptima es de 1024x768 píxels i color de 16 bits.

Si us plau llegiu la nostra Venda de fotografies i mapes, Política de privacitat i Condicions d'Utilització i Nota legal.